Featured Project Galleries

A North South Ridge Line With Commanding Views Over The Property To The North
Through The Rural Property And Into The House.
The brief called for a large program and a desire for the building to maximise the sites amenity and views whilst reflecting the clients respective cultural aesthetics.
05 North Firstlessonshouse Raydinharchitecture
07 Kitchen Firstlessonshouse Raydinharchitecture
First Lessons House sits low amongst the existing myrtle and tea-trees, at the back corner of the site, overlooking the Portsea Lagoon and Wildlife Reserve.
This Project Is The Restoration Of A One Bedroom House Designed By Ian Moore In 1998 And Completed In 2001
With Pieces Appropriate To The Architectural Language And Material Palette Of The Original.
This project is the restoration of a one bedroom house designed by Ian Moore in 1998 and completed in 2001, which had been unsympathetically altered by a previous owner.
Local Australian Residential Architecture
That Are Both Well Considered And Environmentally Responsible
Located in Melbourne’s Kingsville, this double fronted timber Edwardian has been transformed into a generous and contemporary family home by Forty One South.
The Brief Was To Combine The 2 Units To Form A 2 Bedroom Apartment (the Only One In The Block).
Apartments A41a45 International Lodge Elizabeth Bay Sydney Australia
The International Lodge Apartment project by Ian Moore Architects sits within a Harry Seidler designed apartment building in Elizabeth Bay, Sydney, completed in 1962.
The Needs Of This Young Family Are Covered For Many Years To Come.
The House Utilises A Modest Palette Of Materials
On a large and bushy site, this generous family home is tucked against the hillside with a green outlook in every direction.
This 4 Bedroom House Is Located On A Ridge Above Sydney’s Middle Harbour
Internally The Planning Is Essentially Open Spaces Modified By Sliding Screens, Rather Than Traditional Cellular Rooms With Doors
This 4 bedroom house is located on a ridge above Sydney’s Middle Harbour, with significant district views as well as a distant view to Chatswood in the west.
The House Spreads Across A Square Shape Block With Most Living Spaces
Cedar Windows And Sandstone In A Pattern More Of Today
The Hrdina house is a renovation project in which Jorge’s primary brief was to make livable an inappropriately planned 70’s house for his large family of 7.
Welcome To The Jungle House, Located In The Heart Of Darlington, Was Constructed For A Family Of Five.
Costly And Frustrating In Terms Of Administration.
Welcome to the Jungle House by CplusC is a family home designed to celebrate the Sydney climate and to push the boundaries of sustainable living.
Renovating One Of Two Twin Houses By A Well Respected Sydney Architect
Despite The Successful Street Massing However, Opportunities Existed To Improve The Generosity Of The Interiorexterior S
The Sibling House by Grove Architects is the renovation of one of two twin houses, which required a careful balance between respect & reinvention.
Direct Rainwater Feed To The Internal Tanks And Appropriate Shading For Winter And Summer Sun Angles.
Allows For Appropriate Pitch And Northern Orientation For The Photovoltaic Array
The deceptively small building is a pragmatic response to the owners desire to live a simple sustainable life whilst enjoying the virtues of a very beautiful setting.
The Opportunity To Build A Completely New House In The Heart Of The Heritage Conservation Precinct Of Paddington An
Is A Rare Privilege And An Enormous Responsibilty
In order to insert a contemporary house into the heritage setting, the architecture was required to respond functionally and aesthetically to its extraordinary context.
With The Roof Fully Open The Translucent Tent Membrane Comes Into View And A New Volume, Light, And Material Is Experienced
The Walls, Or Doors, Of The Box Slide Open Manually, While The Roof, Or Lid, Has An Automated Sliding Operation
The brief for Tent House called for a 4 bedroom family dwelling with a central open plan living and kitchen space - what Sparks Architects delivered is nothing short of stunning.
Entry Level, To Enjoy The Expansive Views To The South
Taking Advantage Of The Site Sloping South Towards The River, The Living Areas And Main Bedroom Have Been Located On The Upper
This holiday house is located on the South Coast of NSW, a few hundred metres from the beach with views to the Crooked River and the river valley to the south.
As An Extension Of A Shared Love Of Such A Beautiful Wine Region In Victoria
Throughout The Property, A Series Of Passive Retreat Spaces Are Created To Rest And Nourish, That Also Connect To The More Active Livin
Nestled in amongst its lush Victorian landscape in Red Hill, Donaldson’s Road is a celebration of the iconic Australian 1950’s holiday home.
A Key Design Tool Was To Open Up The Internal Ground Floor Room But Removing The Hallway Wall
The Preserved Front Room Was Maintained As A Second Living Space
Fishley sits centrally within a run of early-Victorian terraces in inner urban Melbourne. Located on a 5m wide block, space and light were the main design challenges.
The Low Slung, Glazed Modernist Pavilion Is Clad In Metal, Similar To That Of A Rural Barn Or Shed.
The Musk Creek Residence Located In Flinders, Victoria
The Musk Creek Residence located in Flinders, Victoria, was designed for a couple from the city and their three dogs retiring to a coastline farm.
High Performance Insulation And Double Glazing Throughout Improves Comfort And Environmental Performance.
The Singular Form Of The Extension Is Defined By The Rhythm And Repetition Of Curved Elements That Are Used As Simple, Broad Sweeping Gest
Mason transforms a late Victorian house from ‘ugly duckling’ to future-facing family home.
Rose House 2 uses innovative contemporary architecture to bring a family closer together.
Hosting Landscapes That Could Inspire A Monet And Streets
Designed In A Way That Is A Stylised Re Inventive Take On The Local Elwood Architectural Vernacular Of The 1920’s
Pine Ave by Cera Stribley Architects is designed in a way that is a stylised re-inventive take on the local Elwood architectural vernacular of the 1920’s
Designed To Use Rich Materials And Distinct Formal Gestures To Invert And Highlight Existing Typologies This Project Evolved From A Core Concept Of Separation
While Dissolving The Additional Mass Externally To Create An Expansive And Richly Detailed Experience.
This renovation and addition by Melbourne based architects Bagnoli transforms a Victorian cottage into a light filled showcase home for the builder client.
The Hassell Designed Precinct Brings Together Three Faculties Into An Active, Flexible Learning Environment To Accommodate The Variety
The University Of Melbourne Will Prepare The Next Generation Of Vets, Scientists And Doctors In An Innovative New Life Sciences Precinc
The HASSELL-designed precinct brings together three faculties into an active, flexible learning environment to accommodate the variety within the life sciences.
In A Long Term Collaboration Between Design And Engineering, Hassell Partnered With Arup To Create A Workplace That Invites People Back, Resonates With
Inspires Them To Reflect On Their Knowledge And Through Increased Connectivity, Promotes The Open Sharing Of Ideas.
An office that is living: grows, adapts, is responsive and is always applicable to the way Arup works, has led the design of the engineering firm’s new Melbourne Australia, office.
Top
This website uses cookies to improve your browsing experience. Please accept to continue. Accept Cookies