The Local Project

Architecture Archive

SUPPORTING LOCAL DESIGNER, MAKERS & ARCHITECTS

Casa IV by MESURA is an extension of a detached house located in the Countryside of Elche, with a warm & humid climate.

Located near the Yarra River, this project is a unique renovation & extension to a weatherboard home by Austin Maynard Architects.

Filled with timber detailing & modernistic features, THAT House by Austin Maynard Architects is a project you won't regret exploring!

A 4-level apartment building on the slim streets of Windsor delivering optimistic influences to the urban character of the region.

A design that has transformed a bungalow into a vivid, airy, family home.

A 520 metre squared solo family house consisting of 3 chief constituents: a glass lantern; a courtyard; and a brick house.

This project is a modernist manifestation with stress on natural lighting regulation, with a delicate, minor twist yet to be disclosed.

A dense 10-level multi-storey apartment building with a facade design offering a fully motorised louver system.

The project features a series of playful, light filled spaces, using proportions and volumes found in the original cottage and built with a strong connection to

The creative and environmentally aware client was seeking a house and lifestyle that engaged with the site and the Mt Coot-tha reserve.

In this project the gentle curves and play of materials at the first floor create an elegant sculptural expression to the street.

The brief for a tranquil, sustainable and private home filled with light, warmth & texture was achieved through the creation of a unique central courtyard.

Play of ceiling heights and natural materials combine with existing block to create intimate spaces around a central courtyard.

"St Hugo - simple yet refined, much like the wine making process" - studio -gram.

The design response utilises its most evident strength: the rear north facing garden, to create a series of social living spaces with a resort feel.

Project aim; to respect the character and extract the essence of the surrounding cottages, but to provide a modern, fun space to live.

A sensitive new rear addition celebrates existing elements and is separated from the original house by a long skylight which slices between original and new.

Following the principles of the InForm Retreat design, the house includes a double garage, four bedrooms and a lounge, as well as an open plan kitchen.

Maximising its setting with careful consideration for orientation and aspect, the design is characterised by a long lineal roof plane, cantilevered over a deck.

A house of two halves, the two-storey ‘Quad’ inspired front portion takes advantage of park views from the first floor master bedroom and lounge.

Paddington Residence by D.Boddam. Located in Sydney's Eastern Suburbs, this project features a designer kitchen & a marble-filled bathroom.

This cliff top residence is north–east facing with unprecedented ocean views & incorporates principles of sustainability.

The rear 4-metre high living spaces include expansive northern glazed areas & louvres for natural ventilation & morning light which connect to a private garden.

A concrete party wall extends the entire length of the townhouse, separating it from its neighbour and connecting the front entry to the garden.

This custom designed residence endeavours to create a kind of vigorous grandeur reminiscent of the surrounding picturesque houses.

Derived from the ‘Quad’ concept design, this five bedroom family home has been extensively customised in collaboration with their clients.

This coastal holiday house is composed of a series of stepped pavilions reflecting the sites undulating topography.

This split level beach house includes three bedrooms and a lounge retreat on the lower level, and a large open plan living area and master bedroom.

Located in beautiful East Trentham, renovations to this existing dwelling were designed to blend a modern aesthetic within a country setting.

Surrounded by a European landscape, the Trentham Barn was designed referencing the traditional pitched roof barn shape.

Restricted by the site’s small size, the proposed design raises the roof structure allowing the living spaces to be flooded with light.

The architectural language of this project celebrates the local vernacular style in a modern and playful way.

Daniel Boddam was commissioned to redesign this project to create a sensitive addition that compliments the architectural style of the house.

Sign Up for News & Deals

Top