Recommended Architecture | ARCHIVES OF THE WORLD'S BEST Architecture PROJECTS
SUPPORTING LOCAL DESIGNER, MAKERS & ARCHITECTS

The Crisp House is an inspired redesign of an 1850s heritage cottage, which plays homage to the history of Collingwood.

The Breeze Block House by Architect Prineas was redesigned for modern living, while maintaining the essence of its original charm.

The Pix Residence is a space which emanated happiness, natural light, and in some-way incubate a warming sense of gathering.

‘A Pavilion Between Trees’ by Branch Studio Architects - an addition to an existing 90’s dwelling for a client with a need for a new master en-suite.

Purposefully lo-fi, The Retreat embraces a low-tech aesthetic towards the operation of the building itself, fully embodying the idea of retreat & slowing down.

The brief for Branch Studio Architects, was to bring the house into the 21st century, while honouring its rich history & the people who made their lives there.

Nestled within ranch land & surrounded by the majestic landscape of Rocky Mountains, this home creates a memorable experience for residents & visitors alike.

DMR

In this project by Whiting Architects, a suspended sculptural fireplace lends intimacy and warmth as counterpoint to expansive views out over the bay opposite.

Nestled within a tree-lined ravine, this impressive home is positioned within two distinct landscapes.

The residence preserves a strong minimalist aesthetic in dissimilarity to the warm palette of the natural stone and timber finishes.

A former power station reimagined to create 6 new connected levels which wrap around the perimeter of the original building to create a suite of platforms.

In this project by Architecton, a feature exterior facade compliments the minimalistic and contemporary interior creating a house to remember.

A masterpiece of polished concrete, rammed earth and Italian Dolomite natural stone, this home is all about beautiful finishes.

MMAD Architecture were asked to transform this Mid-Victorian terrace house with a simple brief of 'more light, flexibility in spaces & make the old house sing'.

The Burnley Residential Renovation created an open plan living area which connected with the back yard on a typical inner city single fronted site.

MUMA and its sculpture forecourt presents opportunities for exchange between the typically internal program of the museum and the daily life of the campus.

The design of MUMA & its sculpture forecourt presents opportunities for exchange between the internal program of the museum & the daily life of the campus.