Featured Project Galleries

Local Australian Architecture And Interior Design Inspiration
Melbourne Residential Design, Architecture And Landscape Design Inspiration Posts
A generous corner site allowed for a lofty side entrance at this five bedroom home, where a large herringbone pivot door and the sculptural spiral staircase instantly catch the eye.
Our Detailed Design Process Developed An Elegant Yet Simple Home Inside And Out, With The Budget Limitations Embraced From The Outset.
This Type Of Setting Is The Perfect Opportunity For Urban Habitats To Showcase Its Skill And Style In An End To End Resolution From Conce
The Crafers House was the perfect opportunity for the Urban Habitats team to showcase their skill and style in an end-to-end resolution from concept design through to handover.
Careful Selection Of Building Materials And Finishes Were Included In The Home, Namely Oak Herringbone Floors
The Form Of This New Wing Was To Utilise Scale And Form Of The Existing Villa Albeit With A Contemporary Barn Like Approach
The design approach for the Unley House by Urban Habitats was to pay homage to the scale of the villa and realign boundaries to provide the home with space.
Extensive Requirement For Crane Access, Deep Excavated Cellar And Rumpus Space And Cantilevered Off Form Slab.
Uh Were Privileged To Deliver A Full Design & Build Service On This Character Home In Hawthorn
A striking square-form modernist extension was added to the rear of the extising villa which was substantially remodelled and restored.
Aytc6 Gw.jpeg
Sgzdrpgw.jpeg
The design brief for the Dulwich Hill Residence called for the addition of an open kitchen, outdoor living space, dining, bathroom and laundry to an existing semi-detached period home for a family.
And Blur The Interior Boundaries Of The Dwelling.
Allowing The Dweller To Connect To The Street Outside.
The Elwood Gable house is a small intervention to an existing dwelling on a suburban street, but the design gesture rethinks this typology allowing both occupants and the street to create connection.
Wood Marsh Feature Image
Burke Drive House
Utilising a vertical courtyard to link levels on a steeply sloping site, this house is conceived as a suspended belvedere, maximising views, solar aspect and privacy.
2019 Wa Architecture Awards Submissions
The Interior Spaces Are Set Up To Reflect The Play Of Light
With a florist and an engineer commissioning this stunning new home project, the design had to bring together two diverse residential living concepts - natural splendour and modern functionality.
The Design Of Our Margaret River House Is To Be Read As A Contemporary Piece Hero Image 1
Allowing The Greens And Silvers Of The Native Heath To Dominate The Reading Of The Building
The design of MDC Architect's Margaret River House is to be read as a contemporary piece of architecture set within a landscape dominated by coastal heath.
A 365 Day Useable Space And Heart Of The Home
The Concept Was Developed To Generate Interesting Relationships
The client brief was arranged into a series of layers and experiences - located according to priority for privacy, views, protection from harsh weather, access to natural light and breezes.
The Architect Was The Producer, The Builder Was The Director, The Client Wrote The Script
A Luxurious Concrete Cave, Tempered With Natural Timber Finishes And Primed For Premium Culinary Hero Image 2
Hidden in an affluent coastal suburb is 'Vodka Palace', a luxurious concrete cave, tempered with natural timber finishes and primed for premium culinary, audio and visual pleasure.
Fratelli Toso Murano Chandelier, And A Sofa By Ochre Specified In Bespoke Linen And Braid
Like All Projects By Kate Challis Interiors
Blurring the line between art and design, Gertrude Street Residence by Kate Challis Interiors is a highly resolved yet wonderfully personable family home.
This Architectural Home Uses An Arrangement Of Nooks And Levels To Create Separate Areas
Set Over One Floor
Set over one floor, this architectural home by Sarah Waller Architecture uses an arrangement of nooks and levels to create separate areas.
We Ascertain Our Client’s Needs And Begin With A Clear List Of Requirements For Their Design To Incl
Our Architecture Is The Result Of Our Client’s Desires And The Opportunity That The Site And Context
Elevated ceilings, outdoor living areas and a wrap-around layout to separate living zones are features of Noosa Valley House 1 by Sarah Waller Architecture.
The Design Is A Reflection Of These Holistic Considerations And Plays With The Idea That Earth Is The Source And Should Be Celebrated Yet Also Respe
Act Of Wine Is A Natural Wine Store, Housing Both Natural And Biodynamicorganic Wines From Both Australia And Internationally With A Focus On Small
Reflecting both the natural product and sustainable ethos behind the outlet, Act of Wine by ZWEI looks to terroir as the source of design inspiration.
Of All The Amazing And Challenging Projects Kwd Has Worked On Over The Last Four Years – Residential, Multi Density And Commercial
The Natural Light And Shadows Of Tree Foliage Play So Beautifully Throughout The Home.
The Unwin project in the Victorian suburb of Templestowe is one of the most memorable and challenging that KWD has ever worked on.
Keen To Make The Move Back To Their Native Country But Never Having Lived In Victoria, The Couple Set About Shortlisting Potential Homes In Suburb
It Wasn’t Always The Case Though. When They Took Over The Property, There Were Clear Signs Of The Home’s Original Era, As Well As An Early 2000s E
Lempriere by KWD is a striking renovation that pays dividends for this family as they seamlessly combine their love of both coastal and alpine regions.
Some Big Decisions That Were Game Changers Were Things Like Changing All The Windows
I Also Had To Be Considerate To Supply Partners Who Have Supported Kwd In The Past And Who I Wanted To Support In Return
For the Beechwood project Kate Walker of KWD undertook a major renovation of her family home in the coastal Victorian suburb of Mount Martha.
Stripped Back To Basics, Layered Textures And Tones Sit In Contrast With A Neon Backdrop Intentionally Playing With The Concept Of Age Old Tradition Hurt
Rather Than Acknowledge The Adjacent Corporate Space, The Design Turns Its Back And Customers Are Forced To Pull Open The Large Perforated Metal Door To
The Makan restaurant by ZWEI architecture and interiors is the all the glamour and futuristic design effortlessness that is contemporary South-East Asia.
Familiar Elements Such As A Pool Table And Atari Tabletop Games Are Located Around The Bar To Activate These Small Nooks, While Larger Seating Areas Are P
Located On The First Floor Of A Melbourne Cbd Residential Tower Development, And With Sightlines Down To A Busy Street Thoroughfare From The Balcony
Conceived as a contemporary interpretation of a classic sports bar, KICKS Sports Bar by ZWEI, is a celebration of the greatness of all things sport.
With The Roof Fully Open The Translucent Tent Membrane Comes Into View And A New Volume, Light, And Material Is Experienced
The Walls, Or Doors, Of The Box Slide Open Manually, While The Roof, Or Lid, Has An Automated Sliding Operation
The brief for Tent House called for a 4 bedroom family dwelling with a central open plan living and kitchen space - what Sparks Architects delivered is nothing short of stunning.
Outside, A Single Glazed Pavilion Overlooks A 15 Metre Pool With A Large Alfresco Area, Perfect For Entertaining Or
Where The Concrete Sheets End, The Form Is Carefully Balanced By Entire Glass Fillings Supported By Black Steel Fr
Carefully designed to expose the beauty of raw concrete, Salmon Avenue by FGR Architects creates a strong design statement amongst its traditional Essendon neighbourhood.
Specialising In Both Architecture And Interior Design, Merrylees Architecture Creates Buildings That Are In Harmony With Their Inhabitan
The Addition Of Hydronic Heating, Carefully Placed Skylights And A Small
The brief was to transform this brick Victorian home, situated on a main road, into a tranquil family residence capable of accommodating the lifestyle of the occupants for many years to come.
Which Proved To Be Challenging Due To The Location Of The Tree And Other Site Constraints
Private And Shaded Outdoor Setting Directly Off The Kitchen And Living Space.
Spotted Gum Tree House was designed from day one around the enormous spotted gum occupying the back yard of the property.
Top
This website uses cookies to improve your browsing experience. Please accept to continue. Accept Cookies