Featured Project Size

Hosting Landscapes That Could Inspire A Monet And Streets
Designed In A Way That Is A Stylised Re Inventive Take On The Local Elwood Architectural Vernacular Of The 1920’s
Pine Ave by Cera Stribley Architects is designed in a way that is a stylised re-inventive take on the local Elwood architectural vernacular of the 1920’s
Designed To Use Rich Materials And Distinct Formal Gestures To Invert And Highlight Existing Typologies This Project Evolved From A Core Concept Of Separation
While Dissolving The Additional Mass Externally To Create An Expansive And Richly Detailed Experience.
This renovation and addition by Melbourne based architects Bagnoli transforms a Victorian cottage into a light filled showcase home for the builder client.
The Hassell Designed Precinct Brings Together Three Faculties Into An Active, Flexible Learning Environment To Accommodate The Variety
The University Of Melbourne Will Prepare The Next Generation Of Vets, Scientists And Doctors In An Innovative New Life Sciences Precinc
The HASSELL-designed precinct brings together three faculties into an active, flexible learning environment to accommodate the variety within the life sciences.
A North South Ridge Line With Commanding Views Over The Property To The North
Through The Rural Property And Into The House.
The brief called for a large program and a desire for the building to maximise the sites amenity and views whilst reflecting the clients respective cultural aesthetics.
Alexander & Co Bondi Junction 6 Kitchen
Alexander & Co Bondi Junction 8 Living Room
The home is an exploration of ‘the unfinished’, and is the result of various alterations over time.
With A Separate Bedroom Wing For Visiting Children, Grandchildren And Friends.
Where All Spaces Have Access To Northern Sun And Dedicated Gardens.
The brief called for a private and robust, yet comfortable new coastal home for a retired couple with a separate bedroom wing for visiting children, grandchildren and friends.
Clean Geometric Architecture And A Restrained Palette Of Materials Are The Design Hallmarks Of This Luxury Residence In Lindf
A Collection Of Cubic Forms And Framed Apertures Informed By The Brutalist Volumes Of The Historic Neighbouring Uts Kuring Gai
Clean geometric architecture and a restrained palette of materials are the design hallmarks of this luxury residence in Lindfield New South Wales.
Through Carefully Curated Openings, The House Welcomes Dappled Sunlight, Embracing Sea Breezes And The Garden View Whi
We Observed That The Diagonal View Across Their Grids To A Garden Allowed A Simple Space To Have Layers And A Sense Of
The traditional Sydney semi is reborn with a new pavilion that contains living, kitchen and dining flowing out to the north-facing courtyard.
Our Detailed Design Process Developed An Elegant Yet Simple Home Inside And Out, With The Budget Limitations Embraced From The Outset.
This Type Of Setting Is The Perfect Opportunity For Urban Habitats To Showcase Its Skill And Style In An End To End Resolution From Conce
The Crafers House was the perfect opportunity for the Urban Habitats team to showcase their skill and style in an end-to-end resolution from concept design through to handover.
Careful Selection Of Building Materials And Finishes Were Included In The Home, Namely Oak Herringbone Floors
The Form Of This New Wing Was To Utilise Scale And Form Of The Existing Villa Albeit With A Contemporary Barn Like Approach
The design approach for the Unley House by Urban Habitats was to pay homage to the scale of the villa and realign boundaries to provide the home with space.
Extensive Requirement For Crane Access, Deep Excavated Cellar And Rumpus Space And Cantilevered Off Form Slab.
Uh Were Privileged To Deliver A Full Design & Build Service On This Character Home In Hawthorn
A striking square-form modernist extension was added to the rear of the extising villa which was substantially remodelled and restored.
And Blur The Interior Boundaries Of The Dwelling.
Allowing The Dweller To Connect To The Street Outside.
The Elwood Gable house is a small intervention to an existing dwelling on a suburban street, but the design gesture rethinks this typology allowing both occupants and the street to create connection.
This Architectural Home Uses An Arrangement Of Nooks And Levels To Create Separate Areas
Set Over One Floor
Set over one floor, this architectural home by Sarah Waller Architecture uses an arrangement of nooks and levels to create separate areas.
We Ascertain Our Client’s Needs And Begin With A Clear List Of Requirements For Their Design To Incl
Our Architecture Is The Result Of Our Client’s Desires And The Opportunity That The Site And Context
Elevated ceilings, outdoor living areas and a wrap-around layout to separate living zones are features of Noosa Valley House 1 by Sarah Waller Architecture.
With The Roof Fully Open The Translucent Tent Membrane Comes Into View And A New Volume, Light, And Material Is Experienced
The Walls, Or Doors, Of The Box Slide Open Manually, While The Roof, Or Lid, Has An Automated Sliding Operation
The brief for Tent House called for a 4 bedroom family dwelling with a central open plan living and kitchen space - what Sparks Architects delivered is nothing short of stunning.
Outside, A Single Glazed Pavilion Overlooks A 15 Metre Pool With A Large Alfresco Area, Perfect For Entertaining Or
Where The Concrete Sheets End, The Form Is Carefully Balanced By Entire Glass Fillings Supported By Black Steel Fr
Carefully designed to expose the beauty of raw concrete, Salmon Avenue by FGR Architects creates a strong design statement amongst its traditional Essendon neighbourhood.
Which Proved To Be Challenging Due To The Location Of The Tree And Other Site Constraints
Private And Shaded Outdoor Setting Directly Off The Kitchen And Living Space.
Spotted Gum Tree House was designed from day one around the enormous spotted gum occupying the back yard of the property.
Quality Craftsmanship And Attention To Detail.
As Builders We Are Under No Illusions Of The Pressure We Are Under To Deliver Projects On Time And On Budget
The simple design of this two-storey Sydney residence belies the intricate craftsmanship and structural detail that went into its construction.
Narrow Building Was Achieved With Glazing On The Southern Side And Skylights In The Upper Storey Rooms
While Clearly Contemporary
Renovating a two-bedroom semi with a compact footprint and a warren of dark rooms, Andrew Burges Architects have delivered a transformative, contemporary design.
From Large Commercial Projects To Boutique Residential Builds, Sydney Is In The Midst Of A Construction Boom
Read On To Discover How Their Professional Team And Collaborations With Key Australian Architects Are Changing
This architect designed family home with its feeling of space, air and light is a reimagined post-war brick semi in Sydney’s Bondi.
Intrinsically Involved In Every Step Of The Process From The Design And Build
Where A Deep Free Standing Bath Secluded By Greenery Adds To The Home’s Relaxed Holiday Feel.
Sarah Waller's move from the UK to Australia offered her the opportunity to design and build something unique for herself and her family - their own iconic home.
Rooms Are Designed To Respect Both Adult And Teenage Domains
Creates Generous Room Proportions
Coorparoo House carefully negotiates a sloping site and captures views of the city skyline and a swathe of Eucalypts to create a custom dwelling in tune with its surroundings.
Was Introduced To Provide The Necessary Privacy
In Re Organising The Existing Double Storey House To Accommodate For A Growing Family’s Needs
The reimagining of House Barlow in Brisbane could certainly be described as an ambitious-transformation project.
Top