Featured Project Type

Hosting Landscapes That Could Inspire A Monet And Streets
Designed In A Way That Is A Stylised Re Inventive Take On The Local Elwood Architectural Vernacular Of The 1920’s
Pine Ave by Cera Stribley Architects is designed in a way that is a stylised re-inventive take on the local Elwood architectural vernacular of the 1920’s
Designed To Use Rich Materials And Distinct Formal Gestures To Invert And Highlight Existing Typologies This Project Evolved From A Core Concept Of Separation
While Dissolving The Additional Mass Externally To Create An Expansive And Richly Detailed Experience.
This renovation and addition by Melbourne based architects Bagnoli transforms a Victorian cottage into a light filled showcase home for the builder client.
The Hassell Designed Precinct Brings Together Three Faculties Into An Active, Flexible Learning Environment To Accommodate The Variety
The University Of Melbourne Will Prepare The Next Generation Of Vets, Scientists And Doctors In An Innovative New Life Sciences Precinc
The HASSELL-designed precinct brings together three faculties into an active, flexible learning environment to accommodate the variety within the life sciences.
In A Long Term Collaboration Between Design And Engineering, Hassell Partnered With Arup To Create A Workplace That Invites People Back, Resonates With
Inspires Them To Reflect On Their Knowledge And Through Increased Connectivity, Promotes The Open Sharing Of Ideas.
An office that is living: grows, adapts, is responsive and is always applicable to the way Arup works, has led the design of the engineering firm’s new Melbourne Australia, office.
Arup’s New Sydney Office A Place For Exchanging Knowledge And Ideas
Hassell Was Engaged Early In The Construction Planning Of Barrack Place In Which Arup Was Both Building Engineer And Future Tenant.
A relentless pursuit of technical excellence, a commitment to pushing boundaries and consistently challenging norms have been the driving forces in engineering firm Arup’s new Sydney Australia, office
Hassell Senior Architect, Greta Stoutjesdijk, Explains That It Was Imperative To Get This Rare Project Right To Ensure The Future Of Australian Balle
The Hassell Design Focuses On Five Guiding Principles; Transparent, Bold, Form, Australian, And Layered. These Principles Allow The Australian Ballet
The Australian Ballet is one of the world’s leading ballet companies and has delivered sell out performances for over 50 years and, naturally, their home needed to reflect their legacy.
A North South Ridge Line With Commanding Views Over The Property To The North
Through The Rural Property And Into The House.
The brief called for a large program and a desire for the building to maximise the sites amenity and views whilst reflecting the clients respective cultural aesthetics.
The Site’s Topography
Screens, And Large Scale Automated Clerestories
The site’s topography, orientation, exposure to the elements and neighbours, define the form of the stunning Spinnaker House by Sparks Architects.
Alexander & Co Bondi Junction 6 Kitchen
Alexander & Co Bondi Junction 8 Living Room
The home is an exploration of ‘the unfinished’, and is the result of various alterations over time.
Direct Rainwater Feed To The Internal Tanks And Appropriate Shading For Winter And Summer Sun Angles.
Allows For Appropriate Pitch And Northern Orientation For The Photovoltaic Array
The deceptively small building is a pragmatic response to the owners desire to live a simple sustainable life whilst enjoying the virtues of a very beautiful setting.
Fgr Portsea Colour 01
Gallery Of Portsea Residence By Fgr Architects In Portsea, Vic, Australia (5)
This meticulous and considerate design showcases simplistic architectural design which reflects the surrounding natural landscape.
With A Separate Bedroom Wing For Visiting Children, Grandchildren And Friends.
Where All Spaces Have Access To Northern Sun And Dedicated Gardens.
The brief called for a private and robust, yet comfortable new coastal home for a retired couple with a separate bedroom wing for visiting children, grandchildren and friends.
Clean Geometric Architecture And A Restrained Palette Of Materials Are The Design Hallmarks Of This Luxury Residence In Lindf
A Collection Of Cubic Forms And Framed Apertures Informed By The Brutalist Volumes Of The Historic Neighbouring Uts Kuring Gai
Clean geometric architecture and a restrained palette of materials are the design hallmarks of this luxury residence in Lindfield New South Wales.
Through Carefully Curated Openings, The House Welcomes Dappled Sunlight, Embracing Sea Breezes And The Garden View Whi
We Observed That The Diagonal View Across Their Grids To A Garden Allowed A Simple Space To Have Layers And A Sense Of
The traditional Sydney semi is reborn with a new pavilion that contains living, kitchen and dining flowing out to the north-facing courtyard.
Local Australian Architecture And Interior Design Inspiration
Melbourne Residential Design, Architecture And Landscape Design Inspiration Posts
A generous corner site allowed for a lofty side entrance at this five bedroom home, where a large herringbone pivot door and the sculptural spiral staircase instantly catch the eye.
Our Detailed Design Process Developed An Elegant Yet Simple Home Inside And Out, With The Budget Limitations Embraced From The Outset.
This Type Of Setting Is The Perfect Opportunity For Urban Habitats To Showcase Its Skill And Style In An End To End Resolution From Conce
The Crafers House was the perfect opportunity for the Urban Habitats team to showcase their skill and style in an end-to-end resolution from concept design through to handover.
Careful Selection Of Building Materials And Finishes Were Included In The Home, Namely Oak Herringbone Floors
The Form Of This New Wing Was To Utilise Scale And Form Of The Existing Villa Albeit With A Contemporary Barn Like Approach
The design approach for the Unley House by Urban Habitats was to pay homage to the scale of the villa and realign boundaries to provide the home with space.
Extensive Requirement For Crane Access, Deep Excavated Cellar And Rumpus Space And Cantilevered Off Form Slab.
Uh Were Privileged To Deliver A Full Design & Build Service On This Character Home In Hawthorn
A striking square-form modernist extension was added to the rear of the extising villa which was substantially remodelled and restored.
And Blur The Interior Boundaries Of The Dwelling.
Allowing The Dweller To Connect To The Street Outside.
The Elwood Gable house is a small intervention to an existing dwelling on a suburban street, but the design gesture rethinks this typology allowing both occupants and the street to create connection.
Wood Marsh Feature Image
Burke Drive House
Utilising a vertical courtyard to link levels on a steeply sloping site, this house is conceived as a suspended belvedere, maximising views, solar aspect and privacy.
2019 Wa Architecture Awards Submissions
The Interior Spaces Are Set Up To Reflect The Play Of Light
With a florist and an engineer commissioning this stunning new home project, the design had to bring together two diverse residential living concepts - natural splendour and modern functionality.
The Design Of Our Margaret River House Is To Be Read As A Contemporary Piece Hero Image 1
Allowing The Greens And Silvers Of The Native Heath To Dominate The Reading Of The Building
The design of MDC Architect's Margaret River House is to be read as a contemporary piece of architecture set within a landscape dominated by coastal heath.
A 365 Day Useable Space And Heart Of The Home
The Concept Was Developed To Generate Interesting Relationships
The client brief was arranged into a series of layers and experiences - located according to priority for privacy, views, protection from harsh weather, access to natural light and breezes.
Top