Featured Residential

Designed To Use Rich Materials And Distinct Formal Gestures To Invert And Highlight Existing Typologies This Project Evolved From A Core Concept Of Separation
While Dissolving The Additional Mass Externally To Create An Expansive And Richly Detailed Experience.
This renovation and addition by Melbourne based architects Bagnoli transforms a Victorian cottage into a light filled showcase home for the builder client.
A North South Ridge Line With Commanding Views Over The Property To The North
Through The Rural Property And Into The House.
The brief called for a large program and a desire for the building to maximise the sites amenity and views whilst reflecting the clients respective cultural aesthetics.
The Site’s Topography
Screens, And Large Scale Automated Clerestories
The site’s topography, orientation, exposure to the elements and neighbours, define the form of the stunning Spinnaker House by Sparks Architects.
Alexander & Co Bondi Junction 6 Kitchen
Alexander & Co Bondi Junction 8 Living Room
The home is an exploration of ‘the unfinished’, and is the result of various alterations over time.
Direct Rainwater Feed To The Internal Tanks And Appropriate Shading For Winter And Summer Sun Angles.
Allows For Appropriate Pitch And Northern Orientation For The Photovoltaic Array
The deceptively small building is a pragmatic response to the owners desire to live a simple sustainable life whilst enjoying the virtues of a very beautiful setting.
Fgr Portsea Colour 01
Gallery Of Portsea Residence By Fgr Architects In Portsea, Vic, Australia (5)
This meticulous and considerate design showcases simplistic architectural design which reflects the surrounding natural landscape.
With A Separate Bedroom Wing For Visiting Children, Grandchildren And Friends.
Where All Spaces Have Access To Northern Sun And Dedicated Gardens.
The brief called for a private and robust, yet comfortable new coastal home for a retired couple with a separate bedroom wing for visiting children, grandchildren and friends.
Clean Geometric Architecture And A Restrained Palette Of Materials Are The Design Hallmarks Of This Luxury Residence In Lindf
A Collection Of Cubic Forms And Framed Apertures Informed By The Brutalist Volumes Of The Historic Neighbouring Uts Kuring Gai
Clean geometric architecture and a restrained palette of materials are the design hallmarks of this luxury residence in Lindfield New South Wales.
Through Carefully Curated Openings, The House Welcomes Dappled Sunlight, Embracing Sea Breezes And The Garden View Whi
We Observed That The Diagonal View Across Their Grids To A Garden Allowed A Simple Space To Have Layers And A Sense Of
The traditional Sydney semi is reborn with a new pavilion that contains living, kitchen and dining flowing out to the north-facing courtyard.
Local Australian Architecture And Interior Design Inspiration
Melbourne Residential Design, Architecture And Landscape Design Inspiration Posts
A generous corner site allowed for a lofty side entrance at this five bedroom home, where a large herringbone pivot door and the sculptural spiral staircase instantly catch the eye.
Our Detailed Design Process Developed An Elegant Yet Simple Home Inside And Out, With The Budget Limitations Embraced From The Outset.
This Type Of Setting Is The Perfect Opportunity For Urban Habitats To Showcase Its Skill And Style In An End To End Resolution From Conce
The Crafers House was the perfect opportunity for the Urban Habitats team to showcase their skill and style in an end-to-end resolution from concept design through to handover.
Careful Selection Of Building Materials And Finishes Were Included In The Home, Namely Oak Herringbone Floors
The Form Of This New Wing Was To Utilise Scale And Form Of The Existing Villa Albeit With A Contemporary Barn Like Approach
The design approach for the Unley House by Urban Habitats was to pay homage to the scale of the villa and realign boundaries to provide the home with space.
Extensive Requirement For Crane Access, Deep Excavated Cellar And Rumpus Space And Cantilevered Off Form Slab.
Uh Were Privileged To Deliver A Full Design & Build Service On This Character Home In Hawthorn
A striking square-form modernist extension was added to the rear of the extising villa which was substantially remodelled and restored.
And Blur The Interior Boundaries Of The Dwelling.
Allowing The Dweller To Connect To The Street Outside.
The Elwood Gable house is a small intervention to an existing dwelling on a suburban street, but the design gesture rethinks this typology allowing both occupants and the street to create connection.
Wood Marsh Feature Image
Burke Drive House
Utilising a vertical courtyard to link levels on a steeply sloping site, this house is conceived as a suspended belvedere, maximising views, solar aspect and privacy.
2019 Wa Architecture Awards Submissions
The Interior Spaces Are Set Up To Reflect The Play Of Light
With a florist and an engineer commissioning this stunning new home project, the design had to bring together two diverse residential living concepts - natural splendour and modern functionality.
The Design Of Our Margaret River House Is To Be Read As A Contemporary Piece Hero Image 1
Allowing The Greens And Silvers Of The Native Heath To Dominate The Reading Of The Building
The design of MDC Architect's Margaret River House is to be read as a contemporary piece of architecture set within a landscape dominated by coastal heath.
A 365 Day Useable Space And Heart Of The Home
The Concept Was Developed To Generate Interesting Relationships
The client brief was arranged into a series of layers and experiences - located according to priority for privacy, views, protection from harsh weather, access to natural light and breezes.
The Architect Was The Producer, The Builder Was The Director, The Client Wrote The Script
A Luxurious Concrete Cave, Tempered With Natural Timber Finishes And Primed For Premium Culinary Hero Image 2
Hidden in an affluent coastal suburb is 'Vodka Palace', a luxurious concrete cave, tempered with natural timber finishes and primed for premium culinary, audio and visual pleasure.
Fratelli Toso Murano Chandelier, And A Sofa By Ochre Specified In Bespoke Linen And Braid
Like All Projects By Kate Challis Interiors
Blurring the line between art and design, Gertrude Street Residence by Kate Challis Interiors is a highly resolved yet wonderfully personable family home.
This Architectural Home Uses An Arrangement Of Nooks And Levels To Create Separate Areas
Set Over One Floor
Set over one floor, this architectural home by Sarah Waller Architecture uses an arrangement of nooks and levels to create separate areas.
We Ascertain Our Client’s Needs And Begin With A Clear List Of Requirements For Their Design To Incl
Our Architecture Is The Result Of Our Client’s Desires And The Opportunity That The Site And Context
Elevated ceilings, outdoor living areas and a wrap-around layout to separate living zones are features of Noosa Valley House 1 by Sarah Waller Architecture.
Of All The Amazing And Challenging Projects Kwd Has Worked On Over The Last Four Years – Residential, Multi Density And Commercial
The Natural Light And Shadows Of Tree Foliage Play So Beautifully Throughout The Home.
The Unwin project in the Victorian suburb of Templestowe is one of the most memorable and challenging that KWD has ever worked on.
Top