Bondi Beach Apartment
Redgen Mathieson
Bondi, NSW, Australia

Photography Romello Pereira
Project Specification
Project Name: Bondi Beach Apartment
Project Type: Residential ,
Location: Bondi, NSW, Australia
Project Year: 2018 ,
Photographer: Romello Pereira
Architects: Redgen Mathieson ,

A strong sense of scale, form, and materiality are employed to establish a sense of timeless simplicity within the interior of this apartment by Redgen Mathieson situated in Bondi Beach.

Highly resolved planning accommodates the client brief for a summer holiday retreat, choreographing social and visual experiences throughout. A substantial central living space forms the heart of the apartment, while a single timber clad volume conceals a study, laundry and scullery.

A Strong Sense Of Scale, Form, And Materiality
A Substantial Central Living Space Forms The Heart Of The Apartment

A cluster of three bedrooms, each with an ensuite bathroom and dressing room feature full height apertures, opening to unobstructed ocean views and the surrounding vibrant neighbourhood.

And Dressing Room Feature Full Height Apertures

A substantial central living space forms the heart of the apartment.

Choreographing Social And Visual Experiences Throughout

The open kitchen, designed as an element of furniture, seamlessly extends to the external terrace and is finished in solid timber and stainless steel, with a monolithic black granite island

Custom Furniture Pieces Crafted From Natural Materials Including Brushed Tasmanian Blackwood

Highly resolved planning accommodates the client brief for a summer holiday retreat, choreographing social and visual experiences throughout.

Highly Resolved Planning Accommodates The Client Brief For A Summer Holiday Retreat

A palpable sense of stillness is created by the soft envelope of white walls, terrazzo floor, and generosity of light. Custom furniture pieces crafted from natural materials including brushed Tasmanian blackwood, woven abaca, and linen add layers of warmth and sophistication.

Opening To Unobstructed Ocean Views And The Surrounding Vibrant Neighbourhood
Seamlessly Extends To The External Terrace And Is Finished In Solid Timber And Stainless Steel
Terrazzo Floor, And Generosity Of Light
The Open Kitchen, Designed As An Element Of Furniture
While A Single Timber Clad Volume Conceals A Study, Laundry And Scullery
A Cluster Of Three Bedrooms, Each With An Ensuite Bathroom
A Palpable Sense Of Stillness Is Created By The Soft Envelope Of White Walls
Are Employed To Establish A Sense Of Timeless Simplicity Within The Interior Of This Apartment Situated In Bondi Beach

See full gallery

Published: 19 April, 2019

Photography Credit:  Romello Pereira
Top