Officer Woods Architects

Burke Drive House

Perth, WA, Australia

Architects
Project Type
  • Residential
Location
  • Perth, WA, Australia
Project Year
  • 2018
Photographer
  • Robert Frith
Builder
  • Insideout Building

From The Architect

Utilising a vertical courtyard to link levels on a steeply sloping site, this house is conceived as a suspended belvedere, maximising views, solar aspect and privacy. This infill dwelling is designed with over 75% open space. The house is well connected to sunny, wind protected garden areas on the upper site level and provides expansive shaded undercover areas on the lower. It demonstrates that infill housing can be generous, modest and amenable. The house is designed for a couple in their seventies. It meets their needs for a compact, comfortable house and a stimulating, contemporary dwelling that relates strongly to its site and setting. There is a far greater area of garden than house on the lot – an inversion of the typical infill house, and a fine habitat for animals, birds and people.

Burke Drive House by Officer Woods Architects is nominated for the 2019 Western Australian Architecture Awards – for more information on award-nominated project and the awards night held on the 28th of June, please visit the Western Australian Architecture Awards website.

Robert Frith

Our Favourites

Sign Up for News & Deals