Hawthorn Residence
Doherty Design Studio
Melbourne, VIC, Australia

Photography Derek Swalwell
Doherty Design Studio - Australian Architecture Timber Garden - Hawthorn Residence - Interior Design Archive

From The Designer

A 1980s home needed its interiors brought up to date without compromising its architectural integrity.

Whilst preserving its original characteristics including glass bricks, pale timber-lined ceilings, grey terrazzo floor and front door, the core of the brief was to revive the interior.

 

 

Doherty Design Studio - Australian Bedroom Timber Detailing - Hawthorn Residence - Interior Design Archive

The main design features include custom cabinetry, the repetition of pattern and geometric details, and colour blocking. Other main features include revamped stairs, a novel kitchen/dining area, study recess, a renovation of the fireplace, new family bathrooms and other wet areas, refurbished master bedroom and ensuite.

 

Doherty Design Studio - Australian Hallway - Hawthorn Residence - Interior Design Archive

The renovated fireplace is the dazzling central point of the living area. Stone tiles displayed in a chevron pattern and folded copper panels hide the outlet. The room is balanced by the added height of the new tailored shelving on the back wall.

The kitchen has become the focal core of the house after being totally renovated and revitalised. It comprises a breakfast preparation bar within the walk-in-pantry, and a casual eating space with a bespoke pedestal leg table.

Doherty Design Studio - Australian Living Room - Hawthorn Residence - Interior Design Archive

The original entry was reshaped to allow for a plentiful WIR, as the owners desired the master bedroom to be their sanctuary. A larger ensuite was created by minimising unused space in the entrance below.

Doherty Design Studio - Australian Purple Staircase - Hawthorn Residence - Interior Design Archive
Doherty Design Studio - Local Kitchen Dining Timber Detailing - Hawthorn Residence - Interior Design Archive
Doherty Design Studio - Local Living Room - Hawthorn Residence - Interior Design Archive
Doherty Design Studio - Local Timber Study - Hawthorn Residence - Interior Design Archive
Published 26 May, 2017
Photography  Derek Swalwell
Designer:  Doherty Design Studio
Photographer:  Derek Swalwell
Top
This website uses cookies to improve your browsing experience. Please accept to continue. Accept Cookies