Yarralumla Pool Pavilion
Redgen Mathieson
Yarralumla, ACT, Australia

Photography Romello Pereira
Project Specification
Project Name: Yarralumla Pool Pavilion
Project Type: Residential ,
Location: Yarralumla, ACT, Australia
Project Year: 2011 ,
Photographer: Romello Pereira
Architects: Redgen Mathieson ,

The Yarralumla Pool Pavilion by Redgen Mathieson adds a new level of luxury to a contemporary Canberra home.

Located in Yarralumla, Canberra, the clients purchased the adjoining property to their existing contemporary residence to accommodate a tennis court, indoor swimming pool and guest accommodation.

A New Simple, Single Level Off Form Concrete Structure Houses The Heated Pool
Indoor Swimming Pool And Guest Accommodation

A new simple, single level off-form concrete structure houses the heated pool, shower facilities, a kitchenette and a sitting area with a fireplace. Sliding glass doors open to the east and west from the indoor pool and the sitting room, with timber screens providing sun control to the west.

Located In Yarralumla, Canberra, The Clients Purchased The Adjoining Property To Their Existing Contemporary Residence To Ac

The clients purchased the adjoining property to their existing contemporary residence to accommodate a tennis court, indoor swimming pool and guest accommodation.

Rm R 7 07

Three large circular skylights are located above the pool. A lightweight steel structure accommodates guest accommodation within an upper level.

Shower Facilities, A Kitchenette And A Sitting Area With A Fireplace

A new simple, single level off-form concrete structure houses the heated pool, shower facilities, a kitchenette and a sitting area with a fireplace.

Sliding Glass Doors Open To The East And West From The Indoor Pool And The Sitting Room

A palette of Off-form concrete, grey stained timber and Travertine stone floors are used throughout. The new pavilion sits comfortably in scale and style with the existing residence, and forms a strong architectural background to the tennis court from the main house.

See full gallery

Published: 19 April, 2019

Photography Credit:  Romello Pereira
Top