Perfectly Polished – Buff Nail Studios by GOLDEN
Brighton, VIC, Australia

Photography Sharyn Cairns
Interior Design Golden
Words Olivia Hides

Buff Nail Studios required a carefully crafted and contemporary interior to equal its holistic nail art experience. Melbourne-based interior design studio Golden accepted this challenge, delivering on a brief that balances comfort, calm and luxury.

As a modern salon, Buff Nail Studios represents sleek and sophisticated quality, dedicated to bringing carefully created art to life. Appreciating the salon’s ethos, Golden reflects this throughout the design, creating a hygienic yet chic environment for ritual and pampering. The aesthetic takes cues from minimalistic design, savouring the moments of quiet movement through open and airy space.

Already signalling a change of pace upon entry, its long hallway leads away from the bustle of busy roads and beyond into a sanctuary – a not-so-secret oasis for tranquillity and indulgence.

Located in Brighton, Buff Nail Studios is identifiable by its bright blue door. Already signalling a change of pace upon entry, its long hallway leads away from the bustle of busy roads and beyond into a sanctuary – a not-so-secret oasis for tranquillity and indulgence. Golden excels at creating intuitive design that speaks to movement of physical space and an understanding that less expresses more.

Reaffirming an understanding of the textural and applying layered meaning to space, Golden’s design embodies the nuances of modern expression and a need for respite. A vertical green garden is visible through the windows, bringing a more natural element what is conventionally an insular industry – Buff Nail Studios welcomes this break of sterility that allows the space to breathe. Pops of colour are flickered throughout the space, including plum-coloured manicure chairs and softer yet durable sky-blue pedicure chairs.

By elevating the traditional experience of the nail studio, the interior works to create hygienic and holistic treatments for clients.

By elevating the traditional experience of the nail studio, the interior works to create hygienic and holistic treatments for clients. A leathered granite wash station sits central as an essential aspect to the hygienic component of the studio’s practice, which also includes a hygiene room to sterilise equipment.

Encouraging a savouring of experience, Golden has crafted a boutique, functional space that projects refinement and expresses a complete understanding of harmony, wellbeing and design.

Published 22 July, 2021
Photography  Sharyn Cairns
Top
This website uses cookies to improve your browsing experience. Please accept to continue. Accept Cookies