A Crowning Multi-Residence – One Earle Lane by Conrad Architects

Words by Brett Winchester
Architecture by Conrad Architects
Interior Design by Conrad Architects
Development by Azure Group

One Earle Lane is a collection of 90 elegantly designed one-, two- and three-bedroom residences that engage openly with Queensland’s subtropical climate. Positioned on the banks of the Brisbane River, the luxury apartment building combines opulence and restraint. Celebrating the lavish potential of apartment living, Conrad Architects imbues each home with a sense of serenity and quality.

Open floor plans with spaces that seamlessly connect create a feeling of expansive space and ease, while the use of cool tones and materials emphasises moments of unexpected luxury. The palette of timelessly neutral, luxurious finishes – including natural oak cabinetry, Carrara marble benchtops, European travertine wall and floor tiles and European oak floors – is enhanced by floor-to-ceiling windows that invite a wealth of light into the living spaces and amplify the connection to the Brisbane surrounds.

The rooftop, complete with a 25-metre heated lap pool and a crown of palm trees, offers supreme views of the Brisbane skyline and a relaxed, tranquil atmosphere befitting a five-star hotel.

With access to an array of lifestyle amenities in close proximity, One Earle Lane also offers its residents the finest conveniences in-house. The rooftop, complete with a 25-metre heated lap pool and a crown of palm trees, offers supreme views of the Brisbane skyline and a relaxed, tranquil atmosphere befitting a five-star hotel. Homeowners also have access to an exclusive leisure club with private dining, a gymnasium, yoga studio and sauna, ensuring that the building provides a premium apartment lifestyle.

Set to be completed in 2024, One Earle Lane makes the most of its riverside location to offer an elevated experience appealing to those looking for a city residence or holiday pad. Conrad Architects draws on tactile natural materials and nuanced detailing to create a place that simultaneously feels like home and a luxury escape from the everyday.