Interviews
Most recent
Most read
Ruum Interview Feature The Local Project Melbourne Vic Australia
Ruum2002 Pitch House V03 Living Low
A new model with a vision to make architectural housing available to more people, Ruum curates limited edition, architect-designed houses, crafted by leaders in the architectural-construction industry
Big Kick Volkerhaug
Balancedstack Volkerhaug
Volker Haug Studio’s interdisciplinary lighting collections are imbued with simplicity and a sense of luxury that elegantly unifies the interior.
Tlp Designbythem Founders Confetti
Tlp Designbythem Cabbinbooth Photography Petedaly
Established in 2007 by industrial designers Sarah Gibson and Nicholas Karlovasitis, DesignByThem has always endeavoured to create and produce unique, novel designs for design enthusiasts.
Tlp North Melbourne Terrace Eldridge Anderson 03
Tlp North Melbourne Terrace Eldridge Anderson 01
Within a series of tight urban constraints, North Melbourne Terrace by Eldridge Anderson is a double volume alteration and addition to the rear of an existing Victorian terrace home.
Tlp New Zealand Architecture & Interior Design 2
Tlp New Zealand Architecture & Interior Design 7
The Local Project is embarking on an exciting new chapter, now covering New Zealand architecture and design.
Tlp Nightingale 2.0 Hvh And Six Degrees Architects 01
Tlp Nightingale 2.0 Hvh And Six Degrees Architects 08
Liam Wallis, founder of HIP V. HYPE, speaks about the approach to Nightingale 2 in Fairfield, the new address for considered, environmentally, economically and socially responsive housing.
Neometro 9 Smith04
As A Developer Demographics And Statistics Are An Important Part Of The Decision Making Process 1024x683
Happiness comes from within but as Neometro founding director Jeff Provan knows all too well, our happiness is also highly influenced by the places in which we live and work.
Tng Ardesia Eterno Grande Portlandstresidence Nsw Ninamayainteriors Photofelix Forest 03 Lr Purchased
Tng Ardesia Eterno Grande Portlandstresidence Nsw Ninamayainteriors Photofelix Forest 01 Lr Purchased
For Portland St Residence Nina Maya Interiors drew inspiration from the impressive panoramic views of Sydney Harbour to create a soft and tranquil home.
The Former Residence Was Designed Around The Courtyard, So This Strongly Influenced The New Home Design
Built On The Site Of A 1970s Single Storey Dwelling, The New Home Has Been Designed For An Empty Nester Couple
A structural masterpiece, the intricately designed Woollahra Courtyard House by Co-AP Architects has been shortlisted for several design awards.
Harnessing Views While Maintaining Privacy
At The Same Time, They Work To Consider A Connection With The Garden And Landscape During The Design Process
Set on Sydney's lower north shore, Headland House sees Clayton Orszaczky create a reverential response to the coastal context.
Tlp Jw Conservatorium 011
Tlp Jw Conservatorium 001
Despite its grand scale, the Ian Potter Southbank Centre, home of the Melbourne Conservatorium of Music, is a building of remarkable generosity, whose design is grounded in encouraging the artistic.
We Speak With Alicia Mckimm, Co Founding Director Of Golden, About Their Process.
Overlooking Port Philip Bay, The Esplanade Is Envisioned As A Calm Sanctuary That Intimately Connects To Its Location Through A Rich Tonal Expression
We speak with co-founding director, Alicia McKimm of Golden about The Esplanade, its intimate connection to its coastal locale and an expression of rich tonality through materiality.
The Monochromatic Palette Also Highlights The Bright Colours Of The Artwork And Key Pieces Of Furniture That Inject Vibrancy And Perso
The Kitchen Too Embraces Generous Proportions, Spanning The Whole Of The Adjacent Living Space, While Large Expanses Of Wall Were De
A Mim Design project, with architecture by Ben Robertson, St Ninians embraces black, with a thoughtful monochromatic palette that resonates with the clients’ vibrant contemporary art collection.
As A Counter To The Significant Amount Of Time Spent In Artificial Environments.
Cleveland Rooftop Felix Forest Hero-SJB-The Local Project-Australian Architecture & Design-Image 1
At the foundation of the project is a belief in the importance of engaging inhabitants in the world around them, as a counter to the significant amount of time spent in artificial environments.
Centred On A Living And Breathing Core, The Garden Room House Sees A Previous Ill Fitting Extension Reimagined. Here, Clare Cousins Architec
On Tlp Today, We Explore Clare Cousins Architects’ Garden Room House, Which Sees The Introduction Of A Series Of Visual And Ventilated Conne
The Garden Room House sees a living and breathing core inserted to create both visual and ventilated connections to the existing Victorian home and its new extension.
Finding Balance Through The Tension Between Detachment And Connection.
Yet Instantly Marks The Structure As Foreign To The Natural Environment.
Set atop a bluff on the Flinders coastline, the Bluff House embraces a sense of separation as a means of amplifying the context, finding balance through the tension between detachment and connection.
The Handcrafted Rattan Pieces Subtly Weave Contemporary Silhouettes With A Poignant Nostalgia That Is Informed By Sarah’s Appreci
The Fast Pace Of Editorial Styling Meant At Times It Felt Unsustainable
Designer Sarah Ellison's professional experience has proved a strong foundation for her career shift into product design, resulting in two furniture collections thus far – The New Wave and Golden.
A Contemporary Response To An Interwar Architectural Context
Jwa Bungalow001
With asymmetric gables and a robust timber facade, the Ascot Veil House presents as a strikingly contemporary structure.
Wilbur’s House Sees A Former Medical Centre In Melbourne’s East Transformed By Allison Pye Interiors Into A Design
The Fisher & Paykel Series Wilbur’s House By Allison Pye Interiors
Wilbur’s House sees a former medical centre in Melbourne’s east transformed by Allison Pye Interiors into a design-focused family home.
Carefully Positioned Openings Block Neighbouring Buildings From Sight.
An Emphasis On Durable, Time Honoured Materials Grounds The Design, With A Minimalist Sensibility That Is Enlivened By
At the end of a quiet cul-de-sac in an estate on the Bellarine Peninsula, the Torquay House is oriented toward the views across the golf course, with the design framed by expanses of earth & sky.
Top
This website uses cookies to improve your browsing experience. Please accept to continue. Accept Cookies